Ook architectuurfoto's nodig? Bel me.

Dubai: spreekt het ook tot je verbeelding?

Voor mij was Dubai lang een blinde vlek. Meer zelfs, door de verhalen in de media kreeg het vaak een minder positieve connotatie. En toch werd ik getriggerd. Door de architectuur en door de ongelooflijke spirit van “we make the impossible possible”.

Onlangs organiseerde Bloovi een reis “Connecting Minds, Creating the Future”.  Met meer dan 100 ondernemers naar Dubai én meteen ook de wereldexpo meepikken? Dat voorstel kon ik niet links laten liggen. Het prikkelde mijn nieuwsgierigheid dubbel en dik. Zeker als fotograaf.

Een wereld van superlatieven

Letterlijk: alles lijkt mogelijk. Je kan er nog zo veel over gehoord of gezien hebben vooraf, het daagt je pas echt als je het met eigen ogen ziet en beleeft. Van The Palm – je weet wel, dat opgespoten eiland in zee in de vorm van een palmboom – over de Burj Khalifa – met zijn 828m het hoogste gebouw ter wereld – tot the Dubai Mall met meer dan 1200 winkels, een aquarium en restaurants naar ieders smaak. Alles is groot, groter, grootst. Ook qua spektakelgehalte. Mooi uitgelichte gebouwen en op muziek  dansende fonteinen. Hotels die baden in alle luxe en restaurants die tot de top van de wereld behoren. Je kan het zo gek niet bedenken, of je vindt het er.

Het is ook onvoorstelbaar hoe snel de stad groeit. Bouwpromotoren en aannemers blijven druk in de weer. Kranen en werven zijn nooit ver weg. Weldra opent het nieuwe “Museum of the Future“. Een gebouw in de vorm van ellips? Ja, ook dat kan. Mijn mond valt soms letterlijk open van verwondering.

Architectuur als echte aandachtstrekker

Ook op de expo laat ik me vooral door de architectuur betoveren. Ieder land zet zijn kennen en kunnen in de schijnwerpers in prachtig ontworpen paviljoenen. Op het gebied van design en architectuur is het een echte speeltuin. Inhoudelijk blijf ik soms wel wat op mijn honger. Maar dat neem ik er graag bij.

Kortom, het was een inspirerende week. Zowel als ondernemer door de fijne Bloovi-contacten, als als architectuurfotograaf . Mijn verwachtingen werden meer dan ingelost. Omdat ik het je liever toon dan vertel, hierbij enkele foto’s die ik maakte tijdens de reis. Zo krijg je een snelle eerste impressie van enkele indrukwekkende creaties.

Tip: Wil je de foto’s wat groter zien? Klik erop.