Websiteteksten : help ik kan het niet alleen

Nicky is een gedreven interieurarchitecte en runt haar eigen bedrijf: Concept’N. Ze zit met haar handen in het haar.  Haar bestaande website doet zijn werk niet: de teksten zijn niet doorleefd, de structuur is niet OK, er straalt geen warmte vanaf. Als lezer voel je je niet echt verbonden.  Ze wil het anders en beter. En beseft: dit kan ik niet alleen. 

Ze besluit zich te laten helpen. Zo komt ze bij Vivec terecht. Al van bij het eerste gesprek aan telefoon voelden we allebei: dit klikt.  En dat is natuurlijk belangrijk om snel te schakelen en stappen vooruit te zetten.

Een website die zorgt voor een klik

Het inrichten van je huis is heel persoonlijk. En vaak ook emotioneel. Als klant wil je je dan ook goed voelen bij de interieurarchitect die jouw huis vorm zal geven. Liefst van al wil je weten wie er achter de bedrijfsnaam schuilgaat. Wie is Nicky Vanden Bossche? Je bent benieuwd haar te leren kennen.

Daarom starten we met een beknopte DNA-analyse. Geen saaie boel. Wel juist heel verrijkend en verhelderend. Het is een boeiende werksessie met vragen die aanzetten tot verder nadenken. Waarin maakt Nicky écht het verschil? Waarom kies je als klant voor haar? Wat kan zij voor jou als klant betekenen?

Stap voor stap naar wervende teksten

Eens Nicky zich helemaal goed voelt met de inhoud van haar eigen DNA-fiche, stippelen we de structuur van de website uit. Met als enige doel: je als lezer snel een antwoord bieden op je vragen.

Daarna begin ik te schrijven. Hoe doe ik je goesting krijgen om door te klikken, om contact te nemen, om met Concept’N in zee te gaan? Doordat we vooraf alles goed hebben doorgepraat, gaat deze fase als vanzelf. De teksten gaan als in een ping pong spel over en weer. Hier en daar schaven we wat bij. Tot we allebei tevreden zijn met het resultaat.

Foto’s maken het beeld compleet

Om je een blik te gunnen in Nicky’s werkomgeving, plannen we een fotosessie. Zowel op haar kantoor als op de werf. Nicky die 3D renders maakt, een moodboard voorbereidt, stoffen en materialen keurt of opmetingen doet op de werf. Wauw, het is snel duidelijk: Nicky heeft een super veelzijdige job. Ze is een creatieve duizendpoot.

De finishing touch in eigen beheer

Eens ik de foto’s en teksten heb afgeleverd, gaat Nicky verder zelf aan de slag. Het technische luik en de vormgeving van de website neemt ze samen met haar vriend voor haar rekening. April 2019 is de lancering van haar website een feit. Met meer kliks en dus een tevreden klant.

Een fijne samenwerking

Nicky aan het woord:

“Waarom ik voor Vivec koos? Katie verzorgt zowel de teksten als de foto’s. Ik vind dat een extra troef: zo is alles gebundeld en ook beter op mekaar afgestemd. Het is ook goed om iemand met een externe bril naar je zaak te laten kijken. Nieuwe invalshoeken en andere accenten geven je verhaal meer kleur. En wat betreft de fotoshoot: Katie stelde me zo op mijn gemak dat het zelfs plezant was. Een echte aanrader dus.”