Jouw project of bedrijf in de kijker

Je hebt een knap project gerealiseerd of wil je bedrijf in de kijker zetten. In een nieuwsbrief, mailing of op sociale media. Bij een professionele uitstraling hoort ook een mooi beeld. Een beeld dat de kwaliteit weergeeft waar jij als architect, interieurarchitect, villabouwer, decorateur, interieurwinkel, horecazaak, zelfstandige, raamdecorateur of bedrijf voor staat. En dan boek je een fotoshoot interieur.

Een duidelijke briefing: wat, waar, hoe?

Vooraleer me op pad te sturen, geef je mij een duidelijke briefing: wat wil je in beeld zien, welke materialen wil je in de verf zetten, welke details moeten eruitspringen? Welke sfeer moeten de beelden uitstralen? Moet ik letten op bepaalde lichtinvallen?

Afspraak maken voor de fotoshoot

Zodra ik deze informatie heb, kan ik aan de slag. Ik boek een afspraak, meestal op korte termijn. Uiteraard moet ik soms ook rekening houden met de periode van het jaar. Met een kerstboom in de ruimte of expliciete paasdecoratie oogt een foto immers al gauw gedateerd.

Oog voor detail

Bij aankomst op lokatie laat ik me graag rondleiden. Zo krijg ik een goed beeld van het interieur vanuit verschillende hoeken. Daarna maak ik de ruimte fotografieklaar. Ik verwijder spullen die de aandacht van de essentie kunnen afleiden: tijdschriften, persoonlijke foto’s, dekentjes, speelgoed, dossiers,… En plaats zaken op de voorgrond die juist iets toevoegen aan de sfeer.

Accessoires maken het verschil

In de mate van het mogelijke gebruik ik de decoratie die ter plaatse aanwezig is. Het kan ook een meerwaarde zijn om me extra accessoires mee te geven. Zeker als deze uit je eigen collectie komen.  Om het interieur nog meer te pimpen kan je me laten vergezellen door een styliste of decorateur: altijd fijn!

En dan fotograferen

Zodra alles goed staat, begint de eigenlijke fotoshoot.  In functie van het gewenste resultaat gebruik ik de geschikte lens (breedhoek, tilt en shift of tele). En mijn fullframe camera Canon EOS 5D Mark IV is hierbij mijn vaste partner. Al tijdens de shoot zie ik het resultaat op de Ipad. Even inzoomen en alle details checken. Het moet toch allemaal kloppen?

Nabewerken en leveren

Eens terug op kantoor, maak ik een selectie van de beste foto’s en bewerk deze in Lightroom en Photoshop. Jij krijgt de beelden in lage en hoge resolutie. Ook hier tracht ik je alles op korte termijn te bezorgen. Zo kunnen zowel jij als ik zonder kopzorgen weer verder naar het volgende project.

Geïnteresseerd? Contacteer me voor een afspraak