Mijn kantoor opfleuren met grote foto's uit eigen omgeving? Yes!

Hoe geef je op een eenvoudige manier je kantoren een eigen uitstraling? Zoek het niet te ver.

Kijk om je heen. Kijk naar je productie.  Kijk naar je medewerkers.  Zij zijn het onderwerp bij uitstek om in beeld te brengen. Pimp je kantoren met grote foto’s van je bedrijf in actie. Wedden dat je bezoekers verrast zijn?

Grote foto’s van je bedrijf: voor een hartelijk welkom

Deze onthaalruimte bij Jodima verwelkomt de bezoeker met open armen. De foto aan de muur springt in het oog. En trekt meteen de aandacht naar de essentie van het bedrijf: de productie van vloeistoffen voor onder meer de automobielsector en voor Oxyclean.

“Dankzij de sfeerfoto’s van onze productie zien onze bezoekers in 1 oogopslag wat de belangrijkste activiteit van ons bedrijf is. De foto’s vormen een mooi geheel met onze nieuwe kantoorinrichting. Het duo Katie Verkinderen en Hilde Discart heeft heel goed begrepen hoe ons bedrijf best in beeld te brengen en hoe dit te integreren in onze aangename kantoorruimtes.” Axel Van Ranst, bedrijfseigenaar Jodima en Oxyclean.

Grote foto’s: een aparte insteek bij de fotoshoot

Als ik fotografeer heb ik de vergrotingen al in het achterhoofd. Ik focus in dit geval niet zozeer op overzichtsbeelden. Het zijn eerder details.  Bij Jodima speelde ik met de kleuren van de vloeistoffen, betrok ik her en der een menselijk element, bevroor ik de beweging of net niet.

Uiteraard is het in een productieomgeving ook wat opletten geblazen als fotograaf. Het bedrijf zindert immers van de actie: pickups die rondrijden, zelfrijdende wagentjes, productiebanden die plots uit stilstand komen. Het is even wennen.

Sterke beelden kiezen om te vergroten

Na de fotoshoot kies je die beelden eruit die het meeste impact hebben. Omdat ze bijzonder zijn. Omdat ze uniek zijn voor je bedrijf. Omdat ze eruit springen qua kleur en licht.

Het kantoor en de vergaderruimte hieronder kregen alvast een extra gezellige sfeer door de foto’s.

 

Afwerking naar jouw smaak

Hoe je je foto wenst af te werken, kies je zelf. Uiteraard begeleid ik je hier graag in. Ik houd zelf erg van Dibond. De kleuren zijn mooi, de vormgeving is strak en past in elke interieur. Ook een doek opgespannen in een frame geeft prachtige resultaten. In dit project combineerden we 3 afwerkingen. Eén foto drukten we af op behangpapier. Zo paste ze naadloos in de ruimte tussen twee kasten in.

Een idee van de interieurarchitect

Het was Hilde Discart van Dissign die me contacteerde voor deze opdracht. Zij herdacht het volledige interieur van de Jodima-kantoren. Ze tekende de kasten, koos de materialen en richtte de ruimtes in. Een totale make-over dus.

Kan je het je voorstellen hoe ik ervan genoot om na de productie van de foto’s ook het gerenoveerde interieur te fotograferen?  Zo was de cirkel rond.

‘De samenwerking met Katie verliep weer zeer vlot. Zij toetst eerst af waar ik als interieurontwerper accenten wil leggen. Dit vertaalt ze dan perfect in haar foto’s. Onze keuze om ook het productieproces in beeld te brengen, heeft Katie  100% begrepen en omgezet in prachtige beelden. Naast mezelf is ook mijn klant Jodima zeer tevreden met de realisaties van Vivec.’ Hilde Discart, zaakvoerder Dissign.

 

Je kantoor pimpen? Zoek het niet te ver.