Horeca fotograferen: een bijzondere wereld

Bij het betreden van een horecazaak overvalt me steevast een gevoel van verwondering. De aparte sfeer die er hangt. De geuren die erbij horen. De kleuren die er overheersen of net ontbreken. De passie voor het behagen van de klant. Het warme onthaal door de “maître” of receptionist(e).

Dat ik nu beroepshalve bij verschillende restaurants, hotels en brasseries kom, maakt me dan ook alleen maar gelukkig.

Interieurs met pit en kleur

Iedere zaak heeft haar eigen verhaal. Of het nu trendy, klassiek of eerder gedurfd innovatief is. En de inrichting en decoratie kloppen met wat deze restaurants en hotels aan hun klanten willen bieden.  Meer nog, het is er een belangrijk onderdeel van. Uiteraard is dat een uitdaging voor de decorateur, interieurarchitect, of architect. Naar mijn gevoel gaat deze dan ook vaak een stapje verder: iets levendigere kleuren, stoffen die qua textuur meer in het oog springen, opvallende lichtarmaturen en extravagante decoratiestukken. Kortom, het zijn vaak interieurs om je vingers bij af te likken.

Een gedroomd decor voor een interieurfotograaf

Als fotograaf kom je zo op unieke plekken en bij bijzondere mensen. De sfeer, de details, het geheel: alles krijgt bij het fotograferen de nodige aandacht. Met welk doel voor ogen? De potentiële klanten van de zaak verlekkeren en doen watertanden om dit ook allemaal zelf eens te mogen ervaren. Of de klanten van de creatieve bedenkers en uitvoerders inspireren met deze mooi gerealiseerde concepten.

Kijk je even mee?

Hierbij enkele impressies van foto’s in de horeca.