Foto’s van een kantoorinterieur met een twist

Graag neem ik je mee naar het resultaat van een fotoshoot van een bijzonder kantoorproject. Vranken NV richtte net het interieur van het hoofdkantoor van B-Post volledig opnieuw in.  10 verdiepingen, 10 verschillende thema’s van interieur, 10 sferen en even zo veel afdelingen.

Na de rondleiding dacht ik: Wauw, dat wordt fijn!  De projectleider vertelde me ook het leuke verhaal dat eraan vasthangt. Want hoe maak je van een stoffig en redelijk afgeleefd gebouw, zo’n kleurrijk, fris en origineel kantoorinterieur?

Het Muntcentrum

Ken je het Muntcentrum in hartje Brussel? Een iconisch gebouw van de jaren 70 tussen de Anspachlaan en het Muntplein. Na jaren intensief gebruik is het toe aan een structurele renovatie. B-post en Stad Brussel zien het niet zitten om dit zelf te doen en verkopen  het gebouw aan een investeerder. Intussen maken ze zich klaar voor een verhuis naar de overzijde vanaf 2021.

Niets doen aan het gebouw tot de verhuis is geen optie. Het is er niet meer aangenaam werken. B-post beslist dan ook te renoveren met beperkt budget en met focus op slechts enkele ruimtes.

Het nieuwe werken concreet

Samenwerken in een stimulerende omgeving leidt tot betere resultaten. Daarom creëert B-Post zones waar collega’s samen werken, denken, praten, ontspannen en eten.

  • Focus zone
  • Home Base
  • Cozy area
  • Meet point
  • Coffe corner
  • Transit zone
  • Meeting room

Medewerkers aan zet. Met een beperkt budget.

De directie betrekt de medewerkers van bij het begin. Ieder team kiest zelf het thema waarin ze hun verdieping willen zien. Zo is het écht iets van hen. Een omgeving waarin ze zich volledig thuis voelen. De resultaten zijn dan ook heel verrassend, ondanks de budgettaire beperkingen.

Interieurfoto’s voor hun portfolio en website

Uiteraard wil Vranken NV dit project tonen aan andere klanten en relaties. Ze zijn er terecht  trots op. Professionele interieurfoto’s kunnen dan ook niet ontbreken: voor op de website, in hun portfolio, in brochures.

Voor de fotoreportage krijg ik een uitgebreide briefing over specifieke details in de uitvoering, de accenten die Vranken wil leggen, de sfeer die ze er willen laten uitspringen.

Ik voel me als een vis in het water en beleef veel plezier aan deze opdracht. Nòg fijner werd het als ik de commentaar op de foto’s kreeg: “Het resultaat is schitterend”. Dan kan mijn dag niet meer stuk.

Ja, ik wil professionele foto's van mijn kantoor of kantoorproject