Een fototentoonstelling met reizen als inspiratiebron. 

Het was midden maart. Ik kreeg telefoon van Veerle Van Schoor, vriendin en tevens klant met Marckx Architecten. Als sportieveling en vrouw met een groot hart engageerde ze zich voor het project “Velo Afrique“. Een prachtig initiatief ten voordele van beter onderwijs voor kinderen in Afrika. Naast het aangaan van de sportieve uitdaging moet zij als deelnemer ook fondsen verzamelen.

“Katie, heb je zin om mee te werken aan een Kunstweek-end? Samen exposeren met handtasontwerpsters, een kunstschilder, een creatieve pottenbakster, een grafisch ontwerpster. We maken er een gezellig week-end van bij mij thuis en iedereen is welkom .”

Wauw, hier moest ik toch even over nadenken. Dit had ik nog nooit gedaan en eigenlijk vond ik het ook wel wat eng. Anderzijds was het ook een uitdaging, even iets heel anders. Dat ik hiermee ook een steentje kon bijdragen aan het sociale project maakte het des te aantrekkelijker. Na even wikken en wegen zei ik dan ook volmondig “Ja!”.

Ik grasduinde in mijn archieven en selecteerde een aantal foto’s die ik maakte op verschillende reizen.  Zowel straatfotografie, opmerkelijke natuurfoto’s als sfeerbeelden. Eens gepresenteerd op groot formaat, was het alsof de foto’s ook een diepere dimensie voor me kregen.

Het was een zonovergoten week-end begin juni. We verwelkomden veel enthousiaste bezoekers en verzamelden een mooie som voor het goede doel. Het was prachtig om dit samen met de anderen te mogen ervaren.

Dankbaar om deze sprong, weg uit mijn comfortzone, kijk ik alvast uit naar mijn volgende reisbestemming. Deze brengt me sowieso weer heel veel moois.

Snuif je al even mee de exotische reissfeer op?

Fijne zomer!

 P.S. Heb je ook interesse in een groot-formaat-luxe- afdruk? Contacteer me even.