Ja, ik wil professionele foto's van mijn vakantieverblijf

Een professioneel fotograaf maakt het verschil

Als eigenaar van een vakantiehuis, B&B of hotel wil je toch dat je aanbod in het oog springt? Je sleept de kijker mee in een verhaal waar hij of zij absoluut de hoofdrol wil in spelen. En toch. Ik zie veel gemiste kansen. Door foto’s op websites die niet aanspreken. En dat is jammer. Een fotoshoot met een professioneel fotograaf is dan een makkelijke oplossing: een eenmalige investering die je snel terugverdient.

Hoe ik me liet verleiden tot het boeken van dat ene huis in de Provence

Ik ervoer het net nog zelf.

Na een periode “in ons kot” lonkt een vakantie naar het zonnige zuiden. Yes! De Provence wordt het. Gretig schuim ik het internet af om een huis voor ons gezin te huren. Al snel bevestigt deze zoektocht waar ik al lang van overtuigd ben. Foto’s doen ertoe. 

Het huis in beeld gebracht door een professioneel fotograaf pakt me helemaal in. De foto’s maken écht het verschil. Ze overtuigen, doen me dromen en bovenal: ze zetten me aan tot boeken. Ze tonen niet alleen de ruimtes op een realistische manier, ze geven ook de unieke sfeer weer en stralen kwaliteit af. En dat zoek ik als vakantieganger ook.

Iedereen fotograaf

Toegegeven, er circuleren ook mooie foto’s op het internet, gemaakt met de smartphone of een eigen camera. Ook al ben je niet professioneel, misschien ken je wel iemand die kaas gegeten heeft van foto’s maken en die voor jou een mooie reportage maakt. Des te beter.

Maar niet iedereen heeft er de aanleg voor, het juiste materiaal, het geduld, of het oog voor detail.

Want ja. Wat vind jij van kamers die door de groothoeklens dubbel zo groot lijken dan ze in werkelijkheid zijn? Zonder nog maar te spreken van de totaal vervormde meubels die erin staan. Of foto’s waar lelijke achtergronden  je afleiden van de essentie? Foto’s die over- of net onderbelicht zijn of beelden waar de muren niet recht staan. En wazige of onscherpe foto’s, waar het niet echt zo bedoeld is? Die zijn al helemaal een afknapper.

Professionele foto’s geven een goed gevoel

Ga daarom voor beelden die een goed gevoel geven aan de kijker. Dat zijn geen snapshots. De foto’s zijn doordacht en stralen rust, gezelligheid en comfort uit. Met als enige doel: de bezoeker aan je website doen  hunkeren naar jouw vakantiehuis. Toon beelden die focussen op de essentie. Overzichtsbeelden en detailfoto’s wisselen mekaar af. Creëer de vakantiesfeer die bij je huis, chalet, appartement, hotel of B&B past. En ga vooral voor kwaliteit. Ik ben ervan overtuigd: de boekingen zullen volgen.

Dirk Van Deynze aan het woord: “De website van Elvier zetten we een paar maanden geleden online. Onze dochter trok zelf de foto’s met haar smartphone. Hoewel het geheel er al mooi uitzag, wilden we toch professionele foto’s. Bezoekers aan de website lezen de inhoud pas écht als de beelden aanspreken. Dus schakelden we Vivec in. Katie spreekt echt met beelden. Haar foto’s geven onze site absoluut een meerwaarde. Sindsdien springen we bij meer mensen in het oog en lopen de reservaties aardig binnen. En bijna allemaal rechtstreeks, via onze eigen site. Maar ook via de sociale media. Daar is opvallen met één beeld nog belangrijker.”

De Alpen, de Bordeauxstreek en de Kempen: kan ik je doen watertanden?

Mag ik je meenemen naar enkele mooie bestemmingen voor je volgende vakantie? De foto’s hieronder geven je het resultaat van een fotoshoot van enkele chalets in Châtel, de B&B Elvier in Mol en Château Le Vert in Bordeaux.

Oh ja, volgende week trek ik alweer naar de bergen voor een volgende fotoshoot. Ik weet het, ik heb een heerlijk beroep 🙂

Ook een fotoshoot plannen? Contacteer me voor een afspraak.